Sjösa IF

Referat: Sköldinge IF - Sjösa IF

Fredag kväll, rejäl sommarvärme och fotboll, vad kan man mer begära för att avsluta jobbveckan på bästa sätt?
Jo med tre poäng in på kontot såklart!! Men det satt långt inne.

Matchen startar med ett högt pressande Sköldinge som nästan spelar man-man mot våran backlinje, i början spelar vi en rak boll upp till mittfällttet som nu har fått ordentliga ytor att kunna rulla på. Vi börjar skapa chanser tidigt och är med hemåt på deras långbollar. Efter 12 minuter testas en ej intränad inkast-variant där Drutten drar ett långt inkast som plötsligt dimper ner framför Mellbergs fötter som placerar in 1-0.
Matchen fortgår med ett Sköldinge som satsar på långbollar som ska skarvas vidare från sin centerforward på framrusande yttrar, vi försöker rulla boll, men en hård, studsig plan med ett högt pressande motstånd gör det svårt.
Även måste undertecknad ifrågasätta bolltillverkaren av ett visst märke. Det är andra gången jag stöter på dessa bollar denna säsong. Väger ingenting och väldigt svårkontrollerade när man försöker rulla på marken. För helt plötsligt kunde även jag, en vänsterfotad målvakt med två högerfötter komma upp till halvplan på insparkarna.
28 minuter in ger Sköldinges höga press och djupleds-fotboll tillslut utdelning när man kommer rätt på en djupledsboll till vänster och kan vika in och skjuta i bortre gaveln, 1-1.

Det blir fortsatt kamp och man börjar märka av trötthet och frustration i båda lagen, då ingen av lagens spel riktigt klaffar och det blir mycket spring fram och tillbaka och lagdelarna börjar dras isär.
I sista minuten tar vi ledningen genom coach Johnny Dahl som åter fått dragit på sig matchdressen efter ett sent avhopp, djupledsboll där Johnny är stark och håller ifrån sin back och placerar in 2-1.

Halvtid kommer och det är en positiv känsla i gruppen, det vi måste få bukt på är delaktighet och att visa sig för kompisarna om vi ska lyckas med att rulla boll i laget.

Andra halvlek drar igång och det känns som återhämtningen under pausen var lite högre hos oss än hos hemmalaget, även fast jag upplever det som att vi har ett övertag i början av halvleken så vill inte bollen in i mål.
Efter ett tag börjar Sköldinge få tag i bollen och får då lite momentum och press på oss, tröttheten börjar ta ut sin rätt och efter 70 spelade minuter så lyckas vi bara halvt rensa ut bollen ur straffområdet och den fastnar på motståndare precis utanför, som drar till och olyckligt träffar armen på en täckande back, vi vill påstå att man är utanför straffområdet, men mannen med pipan upplever det motsatta.
Straffen "placeras" med en snabb tåpaj vid min vänstra sidan och jag ska erkänna att jag inte hann reagera, då detta var ett oortodoxt sätt att skjuta utan ansatts. 2-2.
Däremot så är det gött att se att detta inte tar luften ur oss, det får oss att slita hårdare och strax därpå så får vi en hörna. Våra hörnor har under matchen varit farliga många gånger, men tyvärr inte lett till något. Men skam den som ger sig. Doktor Edhager kommer loss på första stolpen och styr den snyggt in bortre och ledningen är åter vår!

Tröttheten är ett faktum, när vi gång på gång ställer till det lite för oss i backre ledet och i slutändan får slå långt eller tappar boll till motståndare. Som tur är verkar tröttheten även slagit hårt hos våra motståndare som inte riktigt kommer till några större farligheter i slutet när koncentrationen inte finns där i slutminuterna.
Domaren blåser av vid prick 90 min. 3 poäng in på kontot!

Inte den vackraste fotbollsmatchen som spelats vill jag påstå. Men en rolig kamp, där det i slutändan handlade om vilka som ville det mest!
Vi tackar Sköldige för en trevlig tillställning och önskar dem välkommna till Sjösa i september!